Technische Schouw

Voordat wij de zonnepanelen komen plaatsen, komen wij bij u langs voor een technische schouw. Tijdens de schouw komt een van onze installateurs bij u langs, hij gaat bekijken of het systeem volgens het legplan geplaatst kan worden. Het gesprek duurt ongeveer 15 tot 30 minuten.

Hieronder vindt u de gespreksonderwerpen tijdens een technische schouw.

Passen alle systeem op het dak?

In het legplan ziet u hoeveel panelen er geplaatst en hoe het eruit gaat zien. De installateur gaat controleren of het legplan haalbaar is, hierbij stellen wij een aantal vragen. Passen de panelen op het dak? Kan er een extra paneel geplaatst worden?

Wij willen graag dat bij iedere klant de zonnepanelen mooi en veilig op het dak geplaatst worden.

Is het dak stevig?

Zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar, het dak moet het gewicht voor de komende periode kunnen houden.

Wij plaatsen op schuin en plat dak met de onderconstructies van Esdec. De onderconstructie voor schuine daken bestaat uit een handig haak- en kliksysteem. Voor het plaatsen op plat dak worden er verschillende componenten geplaatst om opstelling te bouwen. Beide systemen worden geplaatst zonder te boren in het dakconstructie.

Hoe toegankelijk is het dak?

Er zijn verschillende manieren voor de installateur op het dak te betreden, maar elk dak is anders. Om te voorkomen dat wij niet kunnen plaatsen op de installatie dag, gaat de installateur de mogelijkheden bekijken.

Is het dak moeilijk toegankelijk, dan kunnen wij een lader lift/hoogwerker meenemen op de installatiedag. De kosten worden uitgebreid met u besproken.

Waar komt de omvormer?

De zonnepanelen worden met een kabel aangesloten op de omvormer. De omvormer maakt energie gebruikelijk voor in huis. Het liefst wordt de omvormer zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen geplaatst. Het formaat van de omvormer is ongeveer 30 bij 40 centimeter, hierdoor kan deze in kleine ruimtes geplaatst worden.

Hoe kan de omvormer worden aangesloten op de groepenkast?

Er zijn verschillende manieren hoe het kabeltraject kan lopen, zoals:

  1. Door middel van een pv-verdeler. Een pv-verdeler is een verdeelkast, deze kan gebruikt worden bij een bestaande groep voor de wasmachine/droger.
  2. Via een bestaande leiding.
  3. Een nieuwe leiding aan te leggen via een schacht.
  4. Buitenom langs de goot/regenpijp

De installateur kijkt welke mogelijkheden er zijn voor het kabeltraject. In overleg met u wordt het kabeltraject bepaalt.

Hoe lopen de kabels vanaf het dak naar de groepenkast?

De kabel willen wij het zo kort mogelijk houden. De installateur gaat kijken welke route het beste is, zodat je thuis zo weinig mogelijk merkt.

Wanneer neemt Heel Nederland Duurzaam (na de schouw) weer contact met mij op?

De informatie die verzameld is tijdens de technische schouw wordt opgeslagen in ons systeem. Binnen 1 week nemen wij contact met u op, eventuele wijzingen worden dan besproken. Is alles duidelijk en u gaat akkoord. Dan plannen wij samen met u een installatiedatum.

Na het inplannen sturen wij u een checklist met daarin een aantal vragen over de installatie. Graag willen wij dat voor de installatie alles duidelijk is voor u!

Checklist installatie zonnepanelen

     Kloppen uw gegevens?

–     Wat is het bouwjaar van uw huis?

–     Heeft u een geschikte locatie voor de omvormer?

–     Is het kabeltraject duidelijk?

     Is de meterkast voorzien van een hoofdschakelaar en is de meterkast in orde?

     Zijn er reservedakpannen aanwezig?

     Is alles op en rondom de woning toegankelijk?

     Wilt u hulp bij de btw-teruggave aanvraag en energieleveren.nl?

     Heeft u nog andere vragen/opmerkingen?