Gas en elektra


Energie advies

De meeste ondernemers zitten al jaren bij dezelfde energieleverancier. De energietarieven verschillen per energieleverancier. De MKB Besparingsadviseur zal in een persoonlijk gesprek samen met u als ondernemer de behoeftes bepalen. Hoewel het in de meeste gevallen vooral om de prijs gaat, komt het steeds vaker voor dat de ondernemer ook voor duurzaamheid, kwaliteit en service kiest bij de keuze voor energie. MKB Besparingsadviseurs neemt uw wensen als klant mee in het advies.

Persoonlijke situatie

In tegenstelling tot veel organisaties maken wij geen gebruik van een vergelijkingstool. De vergelijkingstools zijn in de meeste gevallen ingesteld om een bepaalde leverancier als winnaar uit te kiezen. Terwijl dit niet altijd de juiste keuze voor de ondernemer is. Hier speelt de hoogte van de vergoeding voor de eigenaar van de vergelijkingstool een grote rol. Hierdoor kan het voorkomen dat u terwijl u al een gunstig tarief bij uw huidige energie leverancier heeft, vervolgens een contract afsluit die vele malen hoger is. MKB Besparingsadviseurs kijkt altijd naar uw persoonlijke situatie voordat wij een advies uitbrengen.

Keuze

MKB Besparingsadviseurs kijkt eerst welke tarieven uw huidige energieleverancier aanbied. Daarnaast bekijkt MKB Besparingsadviseurs of er tarieven beschikbaar zijn die lager zijn dan de tarieven die uw huidige leverancier aanbied. Vaak is de besparing aanzienlijk en zijn de voorwaarden gelijk. Uiteindelijk zal de MKB Besparingsadviseur een advies uitbrengen, en ligt de keuze bij u als ondernemer. Zo behoudt u toch altijd de controle.

Volmacht

De meeste tussenpersonen/intermediairs werken met een volmacht om uw belangen te behartigen. Dat lijkt in eerste instantie een goede keuze, omdat u alles uit handen geeft en de zogeheten “rompslomp” door de tussenpersonen/intermediairs word overgenomen. Helaas komen wij dagelijks ondernemers tegen die spijt, omdat ze niet alleen een contract met de energieleverancier hebben afgesloten maar ook de volmacht met de desbetreffende tussenpersonen/intermediairs. Dit betekend dat de ondernemer een boete aan de tussenpersoon moet betalen als deze alsnog besluit om naar een andere leverancier wil overstappen. MKB Besparingsadviseurs werkt niet met een volmacht, zodat u als ondernemer altijd de vrije keuze houdt.